torsdag den 4. februar 2016

Quiz og Sandoy!

Endnu en uge er gået siden sidste blogindlæg.

Denne uge har budt på mange sjove oplevelser - igen!
En lille Tv-Reklame stafet


Fredag bød på fodboldkampe på storskærm på Cafe Natur, et hyggeligt sted, hvor man kan få en del færøske special-øl fra Føroya Bjór. Her smagte vi lidt forskelligt med en lokal gut, som var ude at få et par øl  alene (der var vidst lidt knas derhjemme). 
Han ville have et foto med danskerne! Lidt mærkeligt sted - men okay!

 
Hen på aftenen besluttede vi at skulle til quiz på Irish Pub - der skulle tages revanche fra ugen før, hvor vi fik 5 rigtige. Denne gang rottede vi os sammen med 3 midaldrende mænd fra Torshavn. Den ene viste sig at have været færøsk fodboldlandsholdspiller. Han fortalte at han var med i 1991 imod Danmark, hvor Færingerne fik en afklapsning på 4-1. Det var samme danske landshold som vandt EM i '92 - det synes vi var en god historie :-)
Og nåh ja så var der jo også quizzen. Første runde blev vundet efter tillægsspørgsmålet -"Hvor høj er Mikkel Hansen?". Det kunne vi gudskelov  godt huske - hvilket sikrede holdet en valgfri fadøl på husets regning og sejren i første runde - Stemningen var som til en håndboldkamp, hvor der bliver scoret i sidste sekund - vild ekstase! Vi gik derfra med 24 rigtige - det var bedre.
Resten af aften endte i en gentagelse fra weekenden før. Det var en go' aften!  

De erfarne og de unge - Team "Et eller andet"

Lørdag gik vi en tur op af fjeldet ved forstaden Argir som ligger lidt udenfor Torshavn - sikke en flot udsigt man har over byen deroppe fra.

Argir skolen lige bagved Akvarium - her underviser vi 7.klasse

Solen bryder frem bagved skyerne

På ved i mod udsigten :-)

Torhavn by i baggrunden

Sønderjyske specialiteter går aldrig af mode!


Vi havde planlagt en tur til øen Sandoy søndag. Her skulle vi vandre en knap så krævende tur, men til gengæld en meget flot en af slagsen. Vi startede med at tage bussen fra Torshavn til Gamlarætt (Det er en færgehavn) det tager 20 min. og koster 40 kr. for voksne t/r. Fra Gamlarætt sejler man til byen Skopun på Sandoy dette koster også 40 kr. t/r. Den videre fremkomst går med en 10 personers bus(her fik vi en god snak med chaufføren), som kører til byen Sandur, hvor ruten starter ved den gamle skole. Her gik vi til stedet Søltuvik. Det var en helt igennem flot tur! en rute på ca. 12 km. hvor man går med en meget lidt trafikeret fjeldvej hele vejen. Flot!

Solopgang på vej mod Sandoy

De barske klipper og bølgernes brusen - kapauww!!

Vandreruten var på store farbare veje

Landskabet ændrede sig til klit/fladt og klipper - vildt!

Frokost i vandkanten ved det Færøske Vesterhav

Vilde klipper og fjelde i baggrunden

De Danske vikinger

Oleee´ for Færøerne

Sara Lunds sweater fundet på fjeldet :-) 


Færgen fra Gl. Rætt - Sandoy (Skopun) Flot solnedgang!


Skoleugen stod på det sædvanlige med fodbold og dansk de første par dage. Vi kørte cirkeltræning med fodbolddrengene og havde diktat med 7. klasse i dansk.

I går, onsdag, var det rejsedag til  øen Stora Dimun - Dette kommer der et "Special edition" indlæg omkring snarrest - følg blot med :-)

Hilsner fra øen med 9 beboere!

M&M


Ingen kommentarer:

Send en kommentar