søndag den 3. januar 2016

Ankomst og de første oplevelser i Torshavn

/
Så er der nyt fra det våde - og blæsende nord!

Efter en hyggelig dag i København, tog vi metroen til CPH lufthavn tirsdag d. 29/12 om morgenen og satte kursen mod Færøerne :-)
Turen gik hurtigt og 1 time og 50 min senere landede vi på øen Vagar´, ca. 50 min kørsel fra Torshavn. Turen gik hurtigt og der var mad undervejs, samt alt det man kunne drikke. Så vi kan godt anbefale at flyve med Atlantic Airways. Indflyvningen var specielt en flot oplevelse og man fik en lille smagsprøve på det barske landskab heroppe.
Vi tog bus 300 mod Torshavn og en billet koster 90,- kr pr. person.




Vi ankom til Torshavn busterminal nede på havnen og hurtigt kunne vi fornemme det barske vejr. Senere på aftenen blæste det op til omkring 45 m/s - altså orkanstyrke! Velkommen til Færøerne!

Vi fandt hurtigt vores Hostel - Bladypi´ Guesthouse, som ligger midt inde i Torshavn by. Vi blev taget godt i mod af receptionisten og ejeren og herefter fik vi  nøglerne til værelserne.

Vi spiste ude den første aften og endte på Toscana - det var lækkert!
Øverste vindue i det gule hus bor Mathias 

Onsdag morgen var vi klar til at komme ud og opleve Torshavn. Vi startede med en lille by - vandring og her kunne vi hurtigt danne os et billede af byen. 
Et af dagens gøremål var også at finde et nytårsarrangement, men vi fandt hurtigt ud af, at vi hellere ville holde det selv. Der var kun et arrangement på Hotel Føroyar og det kostede 950,- kr pr. person - uden drikkevare! Så vi besluttede os for at handle ind og holde det på Hostlet. 




Bybusser er gratis, så vi tog bussen rundt og her kunne vi ligeledes få et godt overblik over byen og vi kunne hurtigt se, at der ikke var langt imellem tingene. 
Vi endte ude i det store center her i Torhavn - SMS. Her findes der mange butikker, som vi kender det fra Danmark. Der er også et stort supermarked, som er det "billigste" sted at handle i byen. Det skal dog siges, at det ikke er billigt at handle ind sammenlignet med Danmark. Til sammenligning koster  1 liter mælk 11,- kr og en pose kartofler 30,- kr. Vi fik dog handlet ind til den store nytårs menu! Men der er vidst ingen tvivl om, vi skal tænke over hvad vi skal handle ind, imens vi er heroppe. 
Alkohol kan ikke købes i almindelige butikker, så vi skulle ud til Spritbolaget, som lå i udkanten af byen. Her fik vi os også lidt af en overraskelse - 1 ks. Tuborg julebryg til 400, - kr og en flaske gin til 210,-!! Vi købte i stedet nogle lokale øl - som smagte godt nytårsaften! 

Aftenen stod på gratis koncert på det lokale spillested reinsariid - det kan klart anbefales! Vi blev underholdt med smag og musik i tre timer. 


Nytårsaftendag startede med en løbetur rundt i Torshavn, hvor vi alle tre  ( Os to + Michelle - Mathias´kæreste) prøvede kræfter med de mange bakker rundt om i byen. Det var en dejlig tur og vi var nu klar til aftenens begivenheder. 

Glade ansigter efter 6 km løb - mere plads til mad!




Om aftenen var vi klar kl. 17.00 lokaltid til dronningens nytårstale, det skulle vi ikke gå glip af selvom vi var heroppe og vi blev ikke glemt i hendes tale - med hendes sædvanlige hilsen til det Fæøerske folk!
Efter talen gjorde vi klar til den store nytårs menu (Rejecocktail - Lam m/fyld, råstegte kartofler, tomatsalat og til dessert rørt is med oreos) i køkkenet og hyggede os resten af aftenen. Kl. 24 gik vi ud og så fyrværkeriet i årets sidste omgang regnvejr! 
Vi kiggede lidt på nattelivet, men det var ikke nogen større succes, da vi var alt for tidligt ude. 

De krøllede skjorters klub - hvad gør man ikke for at pakke let?
Det fine nytårs bord



Skål for en god aften :-)

 
De sidste par dage har vi brugt på natur oplevelser - bl.a. med turen til den lille ø Nolsoy, 20 min sejlads fra Torshavn. En billet koster 40,-kr t/r. Den lille ø var helt sikkert et besøg værd og den barske natur kom virkelig til sin ret. Øen huser 212 menesker og endnu flere får, som vandrer rundt på de mange skråninger og marker. Vi spiste frokost med den flotteste udsigt længe og tog færgen tilbage ved 13 tiden.
To glade gutter i naturen!

Udsigt over Nolsoy 

Frokost i det "grønne"
 

I baggrunden ses Dronning Ingrids port som ses ved indsejlingen til Nolsoy


I skrivende stund sidder vi i køkkenet og er igang med de sidste detaljer til praktikken i morgen. Det er i morgen det hele begynder og vi kan begge mærke sommerfuglene i maven. Vi glæder os til at komme i gang :-) 

Det var alt herfra i denne omgang!

Godt nytår :-) 

M&M




















Ingen kommentarer:

Send en kommentar