fredag den 15. januar 2016

En hilsen fra 62 grader Nord!


Det er ikke rigtig fredag uden et blogindlæg fra M&M :-)

Tumps up for fjeldtur!
Så er vi igennem anden uge af praktikken, som har budt på nye og spændende oplevelser. Ugens store overraskelse er vejret, hvor Færøerne i det sidste stykke tid har vist sig for sin smukkeste side. Det har næsten været vindstille i de sidste par dage og solen har stået højt på den frostklare himmel.
Det er ikke kun et dansk fænomen at snakke om vejret - det bliver dagligt diskuteret blandt lærerene og andre vi møder på vores vej :-)

Torshavns - Nyhavn. de flotte farvede huse ved vandet. Se den blå himmel :-)

Vi starter dog et andet sted, nemlig lørdag i sidste uge hvor vi var på en flot vandretur sammen med Signe og Louise. Turen gik fra Torshavn over fjeldet til kirkjubøur, som undervejs bød på mange smukke naturoplevelser. Når man vandrer i det Færøske fjelde vandrer man efter varder, som er en stor bunke sten, som oftest er bygget op i pyramideform. Formålet med dem er, at man kan se ruten uanset om vejret skifter. De er til stor hjælp i et kuperet terræn og der er 100-200 m mellem hver varder. Hvis vejret bliver så dårligt, at man ikke kan se den næste varder, skal man blive ved den man er ved, indtil vejret bliver godt igen. Vejret skifter meget heroppe, det kan gå fra at være skyfrit til tåge på få minutter.
Vi regnede med at bussen gik tilbage til Torshavn, men den kørte desværre ikke om lørdagen. Vi spiste hermed vores medbragte madpakker i læ af busskuret og vendte snuden tilbage mod Torshavn inden det blev mørkt. Da vi kom hjem havde vi gået 20 km, så det var en rigtig god tur!

De fire på tur - kl. 10.34
Kl. 10.58 er det helt skyet og sne i luften




Forrest i billedet ses en varder


Udsigten i 300 m højde - ja tak for det vilde vejr!
Her kan man se forskellen på kun få minutter



Fårene var tæt på i de flotte omgivelser

Godt nok var der fårlort på bænken - men vi var ligeglade! Sultne sjæle :-)

Retur langs landevejen til Torshavn


Søndag stod igen på en lille tur - denne gang til Torshavns mest romantiske sted: Svartefoss (Det sorte vandfald) En lille historie går på, at mange færinger frier netop dette sted. Dette var dog ikke så aktuelt denne dag, men vi fik da et stykke chokolade på toppen :-) Vi kom også forbi Nordens hus, som er et hus som udelukkende er bygget på Nordiske materialer - flot er det!

Ingen frieri her!

Aftenen bød på 3- retters middag på Hotel Hafnia. Maden var rigtig god, men serveringen gik bare alt for stærkt, så vi var igennem alle tre retter på 55 min - sådan!

Mandag var vi igen klar til en ny uge. Vi startede som vanlig på stadion med fodbolddrengene + en enkelt pige. Dagens tema var forsvarsspil - 1 mod 1 - 2 mod 2 og til sidst 6 mod 6. Endnu engang en god omgang træning med fodboldlinjen.
Eftermiddagen stod på cafe´besøg på Kaffi Husid, nede på havnen. Vi fik alle fire et stykke kage og lidt varmt at drikke. Det var lækkert på en kold dag! Cafeen er en blandet cafe og butik, hvor også uldtrøjer sælges - et rigtig velbesøgt og hyggeligt sted som kan anbefales.


Blåbær cheese cake og varm kakao :-)
Kaffi Husid 














Tirsdag stod vi tidligt op - helt præcist 05.20 og sagde farvel til Louise og Signe, som skulle med bussen til lufthavnen.
Tirsdag betyder også dansk med vores 7. klasse, som vi er ved at lære rigtig godt at kende. Vi begyndte arbejdet med Tv- reklamer for alvor og vi startede op med en Padlet øvelse, hvor eleverne skulle brainstorme omkring alt hvad de vidste om reklamer. Eleverne fik skrevet rigtig mange gode ting, som vi kunne tage afsæt i, i det videre arbejde. Efterfølgende holdt vi et kort oplæg om Tv- reklamer, for at give dem en grundviden, som de skulle bruge i arbejdet med reklamen Spangsberg Flødeboller. 

Mikudagur (onsdag) bød endnu engang på en masse gode oplevelser! Vi startede i hallen sammen med 6. og 7. klasse, hvor vi skulle arbejde videre med Teambold. Dagens fokus var spilbarhed, hvor eleverne her skulle lære at gøre sig spilbare over for hinanden. Vi er ved at lære eleverne, at man også skal snakke om idræt og ikke kun sætte aktiviteter igang - for idræt er jo et læringsfag! Vi er ved at vænne eleverne til det og vi får nogle gode snakke med dem om kommunikation, sammenhold, samarbejde og andre temaer, som hører under Teambold.

Eleverne er i fuld gang med partibold 

Der snakkes om dagens fokus - spilbarhed! 

Aftenen bød endnu engang en tur på det lokale spillested Reinsariid, hvor vi mødtes med de andre praktikanter fra Aarhus. Igen blev det til en hyggelig stund, hvor blandt andet en Norsk mand sluttede aftenen af med at spille på sugerør - glimrende!

Torsdag bød på frosne tær på det sne- tildækket stadion, hvor sneen havde lagt sig på banen. Dagens tema var præcision, hvor spillerne blev udsat for fodboldgolf og keglespil. Træningen bød også på styrkestafet, hvor vi fik deres konkurrencegen testet!
Kolde fusser!

Bemærk ham i shorts - her bor de rigtige vikinger!

Efter træningen tog vi en løbetur på det flotteste beliggende atletikstadion i Norden!

Hurra for snedækket atletikstadion 

Hele dagen havde det været et fantastik vejr, så vi ville ud at se solnedgangen om eftermiddagen. Solen går i øjeblikket ned mellem 16.15-16.30. Vi fandt nogle gode spots, hvor vi kunne følge solnedgangen - bl.a. Havnar Skansi!

Nolsoy på en flot dag :-)

Fyrtårnet ses når man sejler ind i Torshavn [havnar skansi]



I dag fredag har vi haft dansk med 7.klasse, hvor vi fik en rigtig god samtale om Spangsberg Flødebolle reklamen. Alle eleverne bød ind i samtalen på klassen - det tegner godt! Eleverne har nu til opgave i grupper at vælge deres egen reklame, som de skal lave en mindre analyse af.

I skrivende stund sidder vi og følger med på Ipadén, hvor EM i håndbold kører. Det har været en rigtig god uge og den er heldigvis ikke slut endnu. Så det skal om lidt fejres med et stykke chokolade is :-)

Det var alt fra 62 grader Nord - 7 grader Vest!

M&M










Ingen kommentarer:

Send en kommentar