fredag den 8. januar 2016

Første uge på Skulin af Fløtum (Skolen flytter)


Så er der igen nyt fra øerne i nord!

Den første uge er nu gået og den har været fyldt med nye spændende indtryk og oplevelser! De nye indtryk kombineret med den friske luft gør, at vi er godt trætte, når vi kommer til aften.

Så døde er vi dog ikke endnu! (En nat med blæst og der ligger døde fisk på vejen) 

Tumps up for Færøerne
I vores praktik har vi fodboldlinjen for 9.klasse. Linjen består af en række fodboldspillere, som er blevet optaget og udvalgt til at spille fodbold 4 gange i ugen, ved siden af deres respektive klubber. Vi har fået fornøjelsen af at træne dem to gange i ugen.
I fagene idræt og dansk underviser vi 7. klasse i begge fag, samt 6.klasse til idræt.
Vi har nu mødt alle elever og de er søde, smilende og røde i kinderne - så det kan kun blive en god praktik! :-)

Det er med at tage et billede når solen kommer frem heroppe :-)

Mandag startede vi ud med fodboldtræning på det mest vindblæste og regnfulde station i Nordeuropa! Vi har begge været på Esbjerg stadion - det mest vindblæste stadion i Danmark, men dette var ikke noget i forhold til Torsvøllur stadion! Mandag observerede vi deres træning, for at finde ud af deres niveau og hvordan de var som spillere.
Vi blev taget godt i mod af vores praktikærer Jan, som har spillet 10 år på det Færøske landhold. Til daglig er han træner i en af de bedste klubber heroppe. Han er en god læremester og en rigtig flink fyr.

Cold Hawaii (Det rigtige) 

Om eftermiddagen var vi et smut nede i den lille lokale musikbutik - Tutl hvor en af Færøernes mest kendte kvindelige sangerinder var på besøg - Eivør. Her fik Morten købt en CD, som han fik signeret :-)

En glad musikelsker med en signeret CD :-)

Om tirsdagen skulle vi have vores første dansk time sammen med vores 7. klasse. Timen var sat af til at lære eleverne at kende og ikke mindst deres navne. Vi havde på forhånd lavet en præsentations video af os selv, som vi viste til dem - den tog de godt i mod!
Herefter lavede vi nogle lege med dem for at snakke dansk og vi kunne lære dem bedre at kende. Det var en rigtig god time og til sidst satte vi dem igang med at lave deres egne  præsentations videoer.
Efter skole var vi ude at gå en lang tur, hvor vi bla. mødte den Færøske U-21 landstræner i fodbold og vi fik en god lang snak med ham.

Har du? En leg med klassen


Onsdag var det endelig tid til idræt med 6. og 7. klasse. Vi har dem til idræt i Høllin A´Halsi, som er deres nationalarena. Vi fik startet godt op på vores forløb om Teambold og fik afprøvet nogle nye spændende boldspil. Vi fik også snakket med eleverne omkring emnet, som først og fremmest har samarbejde og holdet (teamet) i fokus. Det tog dog lidt tid at få dem i snak, da de ikke er vant til at snakke "idræt" - men det skal vi nok lave om på.

Indgangen til Færøernes Jyske Bank Boxen 

Her spilles Mobil mål bold 


Det store højdepunkt om onsdagen er open Mic /scene på det lokale spillested Reinsariid. Der er altid en special gæst de første 30 min - denne gang var det en 65 årig mand, som spillede originale Færøske sange. Bagefter spillede værtsparret som udgør den lokale duo - MonkeyRat! Dette er altid en fest og man kan kun blive i godt humør af deres musik og dans!
Efterfølgende er scenen åben og alle kan komme op og vise hvad de kan. Alle som går op på scenen er rigtige dygtige og hold op, hvor har de talent! Morten og jeg skal ikke op på den scene ;-) Man går hjem med et smil på læben og med 3 timers underholding i bagagen. Det hele er gratis!

Torsdag var vi tilbage på fodboldbanen og nu skulle vi stå for træningen. Træningen gik som planlagt og vi fik afprøvet lidt forskellige øvelser. De er nogle gode fodboldspillere, så det er en stor oplevelse/udfordring for Morten og jeg at træne dem.
Så er vi igang med træningen - nogle af spillerne er i shorts!!


Mortens søster og en veninde kom senere på dagen og velkomstkomiteen stod klar ved bussen. Det blev til en lille by-vandring. Om aftenen skulle vi endnu engang ned på det lokale spillested Reinsariid - her skulle Jogvan fra X-factor give en lille koncert. Han var go´ :-) Endnu engang var vi godt underholdt.

Jogvan i et flot Færøsk setup!


I dag fredag havde vi dansk med klassen for anden gang og her skulle eleverne nu vise deres præsentations-videoer. De havdelavet nogle sjove og spændende film, så nu føler vi, at vi kender dem meget bedre. Vi sluttede af med at introducere vores emne om Tv- reklamer som vi starter op på i næste uge.

Kortspil i køkkenet med Louise og Signe 


Det har været en rigtig spændende uge og vi glæder os til resten af praktikperioden :-)

Blæsende hilsner

M&M
















Ingen kommentarer:

Send en kommentar